Super lækker frokostsalat med grøntsager, nudler og kylling.
100 g tørrede risnudler
3 gulerødder
½ agurk
1 rødløg
1 bakke bønnespirer
1 bundt koriander eller mynte (eller begge dele)
200 g tilberedt og afkølet kød eller kylling
Dressing
1 fed hvidløg
1 chili
1 lime
3 spsk. risvineddike eller hvidvinseddike
2 spsk. palmesukker eller akaciehonning
½ dl fiskesauce
½ dl koldt vand
Hak hvidløg og chili helt fint. Rør dressing af limesaft, eddike, revet palmesukker (eller honning), fiskesauce og lidt koldt vand. Kom hvidløg i og smag til med chili og salt.
Kog nudlerne som anvist på pakken. Nudlerne afdryppes og afkøles. Skær kød eller kylling i mundrette stykker. Skræl gulerødderne og lav tynde strimler af gulerod og agurk. Skræl rødløg og skær i helt tynde ringe. Pluk urterne, vend alle ingredienser i og server med det samme.