Når der er sæson for danske asparges, så spiser jeg dem næsten hver aften. Det er på mange måder smagen af forår. Jeg spiser dem både dampede, stegt og rå eller som her grillet. Jeg bryder mig ikke om alt for mange andre råvarer til mine asparges, da det fjerner fokus fra forårets helte!
Til 6 personer
1 bundt grønne asparges
1 bundt hvide asparges
50 g parmesanost
½ citron
Bøj forsigtigt de grønne asparges ved bunden. Knæk af der hvor de bøjer og kasser bunden. De hvide asparges skal først skrælles og så befries fra bundstykket, som dog kan være noget sværere at “bøje sig til”, da de hvide ofte er en del tykkere. Så må du bruge en kniv.
Tænd op i grillen eller en god grillpande og vent til den er rygende varm. Grill asparges på alle sider, så de får lidt striber. Bare et par minutter i alt – evt. lidt længere til de tykkere hvide.
Anret på fadet og kom friskhøvlet parmesan og citronsaft over. Krydr med salt og peber.
Hvis retten skal gøres endnu mere mættende eller fungere som hovedret, så kan du servere pocherede æg til. Det giver en dejlig fylde og mæthedsfornemmelse.